Ta hjälp med revision vid eget företag

Varför är det bra att ta hjälp med revision när du driver ett eget företag? Det ska vi titta på nedan, så läs vidare!

Att driva eget företag innebär mycket hårt arbete, samtidigt som det förstås är fantastiskt roligt att få sköta något på egen hand. Ett av de måsten du ställs inför när du driver en verksamhet är bokföring och revision. Det är viktigt att du håller ordning på både själva bokföringen, som nuförtiden sköts digitalt, och det tillhörande pappersarbetet med kvitton, utskrivna fakturor och liknande.

Fördelar med att anlita en revisor

Arbetet med revision kan bli mycket tidskrävande, särskilt vid vissa tider på året – exempelvis inför bokslut. En del företagare försöker sig på den löpande bokföringen på egen hand, medan andra lämnar bort uppgiften till en revisor. Eftersom bokföring i huvudsak utförs via webbaserade tjänster idag är det en förhållandevis enkel uppgift som sådan, men det krävs fortfarande kunskaper kring förfarandet som kan vara jobbigt att sätta sig in i.

”Revisorn känner till alla de regler som gäller i bokföringens värld och kan snabbt sätta sig in i ditt företags ekonomiska flöde.”

Genom att anlita en revisor försäkrar du dig om att arbetet blir korrekt utfört och slipper huvudbry med detta vid ett senare tillfälle. Enligt Verksamt.se är grundregeln att ett aktiebolag ”ska ha en revisor”. Revisorn känner till alla de regler som gäller i bokföringens värld och kan snabbt sätta sig in i ditt företags ekonomiska flöde. Ytterligare en uppgift där revisorn är ovärderlig är i samband med årets bokslut, som innefattar balans- och resultaträkningen för året. Precis som vid bokföringen är det mycket viktigt att bokslutet blir rätt, då det summerar det ekonomiska året för verksamheten.