Svenskarnas lånevanor

Till det yttre verkar det som om svenska folket har världens mest ordnade ekonomi. Men om man skrapar lite på ytan så ser man också att många lever på lån. Smålån har således blivit vardagsmat och också ett enkelt sätt att skaffa sig snabba pengar.

Att hitta smålån eller microlån har aldrig varit enklare. Sajt efter sajt specialiserar sig på jämförelser av olika långivares låneprodukter eller startar upp en egen verksamhet där man erbjuder kunder olika lån till diverse villkor. På https://www.meddelandelan.se/olika-typer-av-lan/microlan kan du hitta massor av aktörer som skyltar med sina produkter och tjänster. Detta är bara ett exempel av många.

pengar och lånMicrolånens microkrav

Den stora fördelen med smålån är att deras villkor är lika små, dem. Med det sagt, är det alltså relativt lätt att ansöka och att få ett lån beviljat vilket ökar mängden låntagare. Microlånen brukar dock inte vara så höga – ofta överstiger de inte 30 000 kronor men det finns naturligtvis undantag. Lånens syfte är främst att lösa små bekymmer, varför man kallar det microlån. Till synes kan många tycka att det verkar onödigt att låna småsummor när det går förhållandevis lätt att spara ihop det på egen hand inom en rimlig tidsgräns. Dock kan man vara i stort behov på stört och välja lånet som en utväg för stunden.

Smålånen brukar också ha snälla krav på låntagaren.

  • Åldersgränsen är bred
  • Inkomsten får vara låg
  • Betalningsanmärkningar kan accepteras

Dock brukar räntan vara högre. Ju längre du betalar av på lånet desto mer kostnader får du. Men visst är det en bra utväg för många som hamnat i kläm.

Skillnaden mellan smslån, smålån och privatlån

Det talas ofta om olika begrepp inom lån. Privatlån, smålån, microlån och smslån är ord som ständigt figurerar på långivares sajter. Men vad är skillnaden? Egentligen är skillnaden hår fin och alla dessa lån är egentligen samma sak. Privatlån kan dock röra sig om lite större belopp som till och med kan likna et vanligt banklån. Smslån och microlån brukar ha ett mindre lånebelopp och smslån är egentligen bara den gamla tidens begrepp då man ansökte om lånet via sms.