Juridisk hjälp för aktiebolag

Går du i starta eget-tankar och behöver hjälp med det juridiska? Det finns tusen och åter tusen frågor att ställa sig när det är dags för bolagsbildning av någon form. Just aktieägaravtal och ägarfrågor i sin helhet har benägenhet att göra att du måste läsa på rejält. Med rätt jurist hamnar du inte på villovägar.

När det kommer till avtal och emissioner behöver du juridisk hjälp med bolagsrätt för att inte göra fel. Det måste finnas avtal på vem som äger vad samt naturligtvis hur du skapar olika bolagsformer. Just när det kommer till aktiebolag har delägarna inget ansvar för förbindelserna och ett kapital måste finnas. Aktiebolaget får vara privat eller publikt och här gäller alltså olika regler.

Aktieägaravtal

När det finns fler än en aktieägare är det viktigt med ett aktieägaravtal. Idag finns flera olika avtal att använda men krångla inte nödvändigtvis till det – det räcker faktiskt att ha ett enklare avtal. Att ha ett avtal är bättre än att sakna ett eftersom det kan uppstå problem och konflikter du inte kan råda över när de väl inträffar. Många glömmer bort ett sådant här avtal och lägger det på hyllan för att ta det i ett senare skede. När en konflikt väl uppstår riskerar du att stå där med lång näsa. Ta det säkra före det osäkra!

Andra tillfällen när bolagsrätt kommer väl till pass

När du ska lösa ut en delägare, när det gäller all form av utgivning av emissioner så kallade värdepapper, när du ska starta en bifirma i ett annat namn eller när det gäller intern aktieöverlåtelse är det mycket viktigt att ha koll på bolagsrätten. Även när du ska ta in en ny delägare måste det juridiska ske på rätt premisser.

Känn trygghet med din advokat

En advokat som ska hjälpa dig med det juridiska måste vara en person du har förtroende för. Tyvärr finns det advokater som hamnat i blåsväder så var försiktig. Just när det gäller bolagsrätt är det viktigt att det blir rätt från början och om din advokat har varit med länge känner hen till företagets historia, från start till nutid.

Lite off topic men: