Säkerhetsåtgärder i företagslokalerna

När ett företag behöver nya lokaler måste olika säkerhetsåtgärder vidtas för skydd mot brand, intrång och inbrott. Det kan röra sig om alltifrån porttelefoner till avancerade larm. Ju mer säkerhet du har desto mer ersättning får du från försäkringen om något skulle inträffa.

Vänd dig alltid till en erkänd leverantör av säkerhetsprodukter när du ska skaffa larm och porttelefoner med mera. Sectragons porttelefoner är till exempel gjorda på ett sätt där du kan skräddarsy ett eget säkerhetssystem och integrera flera lösningar. Detta gör det både enklare och billigare när du skaffar nya lokaler.

Vad behövs?

Tänk alltid på att skaffa flera lösningar när du installerar larm och dylikt. Företagslarm tillsammans med övervakningskameror och passersystem för att hålla obehöriga borta, är ett mycket bra alternativ. Utanför lokalerna är det smart om du installerar exempelvis dörröppnare och porttelefon. En dörröppnare är inte bara praktiskt för att du själv kan hålla koll på vem som träder in och ut ur byggnaden – det är också ett funktionellt system för funktionshindrade som inte kan öppna dörrar själva, eller för stora leveranser med bärare som har händerna fulla.

Vad kan hända om du slarvar med säkerheten?

Var inte snål eller oförsiktig bara för att du tror att ett inbrott inte händer i dina företagslokaler. Inbrott hos företag är vanligare än man tror. Sätt in säkerhetsdörrar som även är brandsäkra, välj ut speciella larm och passersystem till rum med extra känslig utrustning eller inredning, och ha alltid kameror runt om byggnaden för att kunna spela in eventuella avvikelser och skumma personer.

Till och med inne i städerna har man märkt att kameror lönar sig. I Göteborg har övervakningskameror satts upp längst hela Avenyn.

 

Kamerorna ska ses som ett komplement i vår verksamhet – vi kommer fortfarande att ha hög polisnärvaro på Avenyn framöver, säger Kim Kanefur, projektlkedare vid polisen.