Koll på brexit?

Vad händer egentligen med Brexit? Det är frågan som varit på tapeten under en lång tid nu sedan omröstningen 2017, och som hela Storbritannien och världen håller sig uppdaterade på.  

brexit myntVarje dag hör man något om brexit och hur det kommer påverka Storbritannien på olika vis. De som röstade ja tror troligtvis att det kommer stärka landet, medan nej-sidan troligtvis tänkte tvärtom. Snart har det gått två år sedan folkomröstningen, och i skrivande stund väntas själva utträdet ur EU bli förlängt. Men vad kan egentligen tänkas hända i landet den dagen de väl lämnar?

Trötta politiker och invånare beredda på kris

Processen med brexit har dragit ut på tiden mer och mer, och nu börjar även den brittiska regeringen tröttna på käbblet om brexit. Man vill komma fram till ett avtal innan ett officiellt utträde ur EU, men det tycks vara svårt att nå en enad lösning. Samtidigt som politikerna vänder fram och tillbaka och tragglar sig igenom varje dag i hopp om att enas är det många invånare som förbereder sig på det värsta i och med utträdet. En av de som förbereder sig, eller ”preppar” som det också kallas är en man vid namn Steve. I den här artikeln skriven av Aftonbladet berättar Steve hur han förbereder sig inför den matbrist han menar kommer att uppstå i samband med brexit.

Det finns utan tvekan många aspekter att ta in när det kommer till brexit, och varje dag kommer nya uppgifter och frågor om ämnet. För den som vill hålla sig uppdaterad gäller det att läsa tidningarna och sociala medier dagligen för att inte missa något.