Renovering som ger värde

Det finns flera sätt att få ut ett högt pris när det är dags att sälja din bostad. Att renovera ytskikt och även kök- och badrum höjer priset liksom snygg inredning och att det är städat och fräscht.

renovera inför försäljningDet lönar sig att lägga ner tid och pengar på att få hemmet iordning innan fotografering och visning eftersom värdet kan stiga med flera hundratusen eller till och med miljonbelopp i riktigt heta innerstadsområden. Att ta ett lån utan säkerhet för att få råd med renoveringen kan vara en bra affär, trots kostnaden för lånet, eftersom vinsten på lägenheten överstiger räntan. Idag finns det flera enkla sätt att låna pengar på som till exempel att ta ett smslån utan uc där du snabbt får in pengarna på ditt konto så att du kan köpa in målarfärg och nytt golv inför försäljningen.

Tips för att öka värdet på din bostad

Mäklare är experter på att värdera bostäder och har många bra tips på hur du kan öka värdet inför en försäljning. Att måla om väggar i neutrala färger som vitt, grått eller beige är ett enkelt och billigt sätt att få hemmet att se nytt och fräscht ut och även nya golv eller att slipa och lacka om befintliga golv höjer värdet. Ett nyrenoverat badrum eller kök står högst upp på önskelistan hos många bostadsköpare men om du inte har råd att göra en totalrenovering av dessa rum kan en omlackering av köksluckor eller byte av handfat i badrummet göra stor skillnad.

Korta enkla renoveringstips

  • Måla om eller tapetsera slitna väggar i en neutral färg
  • Byt ut eller slipa och lackera om slitna golv
  • Renovera eller fräscha upp kök och badrum

Förutom att renovera hemmet bör du också se över inredningen av bostaden och göra en homestyling inför försäljningen. Börja med att städa och rensa ut överflödiga prylar och möbler för att göra rummen större och luftigare. Ta bort alla personliga detaljer som till exempel familjefotografier och tvätta tyget i soffan eller byt ut det om det är väldigt slitet. Se till att städa ordentligt och var extra noggrann med städningen av badrummet och köp gärna in nya lyxiga handdukar och en exklusiv tvål till handfatet.